Chráňte sa pred realitnými podvodmi !!!

Šetriť peniaze na nesprávnom mieste sa vám nemusí vyplatiť. Pred podpisom zmluvy si všetky informácie preverte.

Nehnuteľnosť kupujete či predávate párkrát v živote. Keďže financií v takýchto prípadoch nebýva veľmi nazvyš, záleží na každej korune, ktorú ušetríte. A tak často zvažujete, či je lepšie hľadať budúcich záujemcov o kúpu či predaj vlastnými silami, alebo dať na rady odborníkov v realitnej kancelárii. Dôležité je byť v každom prípade obozretný a preveriť si ich dobré rady.

Predávate byt? Preverte si aj realitku
Ak ste sa rozhodli predať nehnuteľnosť a odmietate exkluzivitu, ponúknite ju najviac trom overeným realitným kanceláriám. "V realitných kancelářkách si dohodnite jednotnú predajnú cenu vrátane provízie, aby sa vaša nehnuteľnosť nevyskytovala v inzercii s rôznymi cenami. Poskytnúť nehnuteľnosť viacerým realitným kanceláriám s cieľom predať ju čo najskôr, môže spôsobiť aj opačný efekt. Vaša nehnuteľnosť bude síce v každom inzertnom médiu, no záujemcovia nadobudnú dojem, že ide o nezaujímavú, resp. ťažko predajnú nehnuteľnosť- odpozerá sa a nebude o ňu záujem“

Pri starších nehnuteľnostiach je potrebné si najprv overiť v katastri nehnuteľností, že ten, kto byt alebo dom ponúka, je skutočne jeho vlastníkom a taktiež to, že na nehnuteľnosti nie je tzv. plomba, ťarcha, alebo vecné bremeno. Preto pri kúpe bytu je nevyhnutné overiť si vlastníka kupovanej nehnuteľnosti podľa listu vlastníctva. Zároveň by mal vlastník predložiť kupujúcemu doklad od správcu,bytového družstva ,alebo spoločenstva, že na byte nie sú, žiadne nedoplatky (toto vyhlásenie je aj podmienkou aj katastra pri zavkladovaní nehnuteľnosti a je povinnou prílohou návrhu na vklad).

Ako sa dá účinne obrániť pred realitnými podvodmi

  • Nespoliehať sa na to, čo vám povie predávajúci, skôr oslovte realitnú kanceláriu, ktorá nehnuteľnosť preverí za Vás.

  • Podozrivé sú situácie, keď je človek vlastníkom nehnuteľnosti len krátky čas alebo keď dôkladne nepozná nehnuteľnosť.

  • Opatrný treba byť taktiež v prípade, keď je cena nehnuteľnosti nižšia ako iné porovnateľné, voľne dostupné nehnuteľnosti (pozemky), kde netreba prekonávať prekážky, ďalej ak predávajúci bezpodmienečne žiada úhradu celej kúpnej ceny pri podpise kúpnej zmluvy a nesúhlasí s vinkuláciou v banke alebo u notára, alebo ak vás rýchlo „tlačia“ do podpisu zmluvy.

  • Niektorí ľudia nadobudli mylný názor, že ak nemajú na liste vlastníctva zapísanú ťarchu alebo obmedzujúcu poznámku, tak je nehnuteľnosť bezproblémová a kupujúci sa nemá čoho obávať. Právny problém, ktorý sa dotkne aj nového vlastníka, môže súvisieť práve s prevodmi v minulosti, preto naša realitná kancelária MGM & partners vždy overuje titul nadobudnutia.

  • Mnohí podvodníci majú dôkladné znalosti súvisiacich právnych predpisov, dokonale ovládajú proces, ktorým kataster povoľuje vklad, poznajú legislatívne medzery a medzery v činnosti katastra. Väčšina takýchto podvodníkov je ale v realitných kanceláriách známa, čiže aj to je jeden z dôvodov prečo využiť služby nášho realitného centra MGM & partners.

Ochrana pred podvodom a bezpečný prevod nehnuteľnosti je len jedna zložka našej práce. Ďalej vám v MGM & partners poradíme pri výbere vhodnej nehnuteľnosti z viac než 350 nehnuteľností, zabezpečím komlexný a profesionálny servis vrátane zmluvných vzťahov a zastupovaní na príslušných úradov. Zabezpečíme ohodnotenie nehnuteľnosti- znalecké posudky a vybavíme vám aj financovanie prostredníctvom hypotéky za veľmi výhodných podmienok. Jednoducho všetko vybavíme za vás, na vás je len podpis zmlúv- maximálna starostlivosť a spokojnosť klienta je našou prioritou.


 

Komentáre

Šetrite čas a peniaze. Zameraje sa na klienta. ESTATeVOKE je pripravený na použitie.